Projektdatabase

Projektdatabasen indeholder alle de projekter, som ELFORSK har støttet med midler. Der er en kort introduktion af projekternes formål og kontakt information for de igangværende projekter. For de projekter, som er færdige, er der en slutrapport med resultater, som du kan down loade.

Viser 1 - 25 af 30
352-046_3
Projekt nummer
352-046
Projektperiode: 2020 - 2022
MOE A/S

Projektet har undersøgt anvendelsen af generiske rum i stedet for rum med komplekse geometrier, hvorved der kan trænes metamodeller på de simplere generiske modeller. Undersøgelsen viste at de i høj grad kan erstatte de komplekse geometrier, med minimalt fald i præcision.

Formålet med projektet er at gøre simuleringsbaseret vurdering af performance for energi og indeklima lettere tilgængelig for beslutningstagere. Samtidig med at gøre det muligt at lave langt mere omfattende designundersøgelser, som omfavner de utallige muligheder i tidligt design

Projekt nummer
350-048
Projektperiode: 2018 - 2020
Volfdesign.dk

Projektet udvikler en ny, behovsstyret ventilationsløsning, kaldet NOTECH. Løsningen er baseret på udnyttelse af naturligt dagslys, naturlig ventilation, samt naturlige materialer.

Projektet vil demonstrere, at ved at anvende naturlige materialer i udvendige og indvendige facader, ålegræs som isoleringsmateriale og klart glas i vinduerne, kan der opnås større bæredygtighed, lavere energiforbrug og et bedre indeklima med vægt på dagslyskvalitet, udstrakt grad af naturlig ventilation og bedre rumakustik.

Klimafacade bygningsfacade
Projekt nummer
350-011
Projektperiode: 2018 - 2019
ERIK Arkitekter A/S

Nyt digitalt modelværktøj udviklet i IDA ICE-simuleringsprogram, som kan eftervise Klimafacadens hovedidé; forvarmning og løsning af indblæsningsluft i et facadeelement til renovering af især historiske bygninger og etagebyggeri. 

Dette projekt kombinerer efterisolering af kritiske bygningsdele, med en effektiv integreret varmekilde der også bidrager til en kontrolleret forvarmet ventilationsluft.

Projekt nummer
348-037
Projektperiode: 2016 - 2020
Flindt Design

Projektets har udviklet og testet nye loftsløsninger af lys i kombination med akustik-elementer kan være med til at reducere energiforbruget og højne indlæring og trivslen.

Der blev videre udarbejdet og anvendt en “state of the art” testmetode i et digitalt miljø med brug af VR-briller og hovedtelefoner med visualiseringer og et akustisk lydbillede.

Der skal udvikles løsninger, der ved simpel styring og forbedret lyssætning i kombination med akustik-elementer, kan reducere energiforbruget og samtidig højne rumoplevelsen, trivslen og indlæringen i skoler.

Foldeskodder Art Andersen 348-019
Projekt nummer
348-019
Projektperiode: 2016 - 2018
Art Andersen ApS

Projektet bygger videre på et eksisterende facadesystem udviklet af Art Andersen, Energy Frames, som er et system bestående af forskellige isolerende og solafskærmende rammemoduler, der bevæges uden på facaden ved hjælp af et patenteret træksystem.

Embrace hus DTU
Projekt nummer
346-037
Projektperiode: 2014 - 2016
DTU Byg

De opnåede erfaringer og resultater har vist, at det er muligt at bygge et plusenergi hus som er æstetisk tillokkende, energieffektivt, bæredygtigt samtidig med et sundt og behageligt indeklima.

Dynamiske facader - Energy Frames 344-051
Projekt nummer
344-051
Projektperiode: 2012 - 2018
BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Udformningen af en facade er helt afgørende for bygningens resulterende indeklima og energiforbrug. Facaden skal opfylde en lang række funktioner i forhold til brugerne og har stor betydning for, hvordan de oplever indeklimaet og mulighederne for at regulere på indeklimaets parametre efter de skiftende behov.

Simluering 343-048
Projekt nummer
343-048
Projektperiode: 2011 - 2018
BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Projekt havde til formål at færdigudvikle og implementere modeller for avancerede facader, herunder dobbeltfacader og dynamiske facader, i bygningssimuleringsprogrammet BSim. Modellerne er udviklet gennem flere phd-projekter ved AAU og skulle tilpasses BSim.

Dynamiske facader - Energy Frames
Projekt nummer
343-044
Projektperiode: 2011 - 2014
Art Andersen ApS

Energy Frames er et industrielt, masseproduceret standardsystem af bevægelige, dynamiske, vinduesafskærmende skodderammer i forskellige udgaver med kombinérbare energibesparende og indeklimaforbedrende egenskaber: Dagslyskontrol, solafskærmning, visuel afskærmning, (nat)-isolering, ventilation, støjdæmpning mm.

Termisk model til bygningsdesign 342-064
Projekt nummer
342-064
Projektperiode: 2010 - 2016
BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Med denne ph.d. afhandling præsenteres et værktøj til simulering og evaluering af termisk komfort baseret på bygningsenergisimuleringer.

Netværk sociale medier
Projekt nummer
342-048
Projektperiode: 2010 - 2012
Living Strategy Consulting

Projektet viser, at der er flere forskellige succeskriterier for, at et netværk fungerer godt og har motiverede deltagere, som ønsker at dedikere den nødvendige tid og ressourcer. Det er især helt afgørende, hvem der er med i netværket, at man får inspiration og nye idéer, og at man oplever at deltagelse i netværk giver indflydelse.

Dagslys i boliger SBI AAU 341-040
Projekt nummer
341-040
Projektperiode: 2009 - 2013
BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Resultatet af analyserne viser mod forventningerne, at der ikke kan findes en signifikant sammenhæng mellem vinduesstørrelsen og brugen af elektrisk belysning. Selv om der kan spores visse tendenser til den forventede sammenhæng, er materialet ikke tilstrækkeligt til at bekræfte hypotesen.

Faseskiftende materialer bygninger 340-045
Projekt nummer
340-045
Projektperiode: 2008 - 2010
BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Der er i projektet udviklet en numerisk metode til beregning af latent varmelagring i konstruktioner, der indeholder faseskiftende materiale.