Industrien viser stor interesse for ultraviolet lys

Projektresultat
353-015

Figur 1 Professor Jens Lundgren fra Københavns Universitet/Rigshospitalet holdt et inviteret foredrag omkring det store internationale samarbejde om at udvikle medicin til behandling af Covid-19 infektioner, Foto: Carsten Dam-Hansen.

Deltagerne på et seminar har vist stor interesse for ultraviolet lys-C lyskilder i forhold til desinfektion som et ELFORSK-projekt netop er i gang med at undersøge.

Desinfektion med ultraviolet lys-C lyskilder var et af hovedemnerne ved dagsseminaret ” UV-light sources for medical, industrial, and COVID-19 applications”.

Der var stor interesse og spørgelysten fra de 85 deltagere på seminaret. Deltagerne havde fundet vej til Niels Bohr auditoriet på Risø hvor DTU Fotonik afholdt seminaret onsdag den 24. november 2021.

I relation til ELFORSK-projektet ”Energieffektiv UV  desinfektion” holdt Anders Thorseth et indlæg omkring den internationale belysningskommission (CIE) holdningserklæring omkring Uv-stråling og COVID-19, og Carsten Dam-Hansen holdt indlæg om UV-C måling og instrumenter og viste resultater af målinger på UV-C LED’s og traditionelle UV-C lyskilder.

Seminaret viste sig som en ekstraordinær god mulighed for at få en diskussion imellem folk fra industrien og forskere omkring UV-C stråling, hvordan vi anvender og måler det. En række virksomheder udtrykte interesse for at deltage i en følgegruppe for Elforsk projektet, hvor formålet er at undersøge energieffektiviteten af UV-C LED systemer i forhold til de traditionelle teknologier.

Præsentationerne og yderligere information kan findes på DTU’s projektside, Elforsk project 353-015 Effective UV disinfection.