ELFORSK overdrages til Energistyrelsen

ORGANISERING

Green Power Denmark har siden 2002 stået for at drifte og udvikle ELFORSK-puljen med et mål om at fremme energieffektive løsninger. Nu overgår administrationen til Energistyrelsen.

Fremover vil administrationen af ELFORSK-puljen foregå i Energistyrelsen, som allerede faciliterer en række forsknings- og udviklingsprojekter inden for energisektoren. 

I 2022 kom ELFORSK for første gang på Finansloven, og puljen har siden da været administreret i samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark. Overdragelsen af ELFORSK skal være med til at sikre et effektivt og tæt samspil med statens øvrige støtteprogrammer.

- ELFORSK-programmet har gennem årene skabt stor værdi i Green Power Denmarks medlemskreds, der har en naturlig interesse i forskning og udvikling inden for energieffektivisering, digitalisering og sektorkobling. Nu overdrager vi arbejdet til Energistyrelsen, som jeg er overbevist om vil fortsætte det gode arbejde og bidrage med synergier i administrationen af de grønne puljer, der kan fremme innovation i energisektoren, siger Lea Bigom Wichmand, afdelingschef i Green Power Denmark. 

- Det er med glæde, at vi overtager det fulde ansvar for ELFORSK. Vi har i Energistyrelsen stort fokus på digitalisering og sektorkobling, og det giver rigtig god mening at kunne administrere puljen i samspil med Energistyrelsens andre puljer til udvikling af ny teknologi, fortæller vicedirektør Iben Møller Søndergård i Energistyrelsen.

ELFORSK har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger, der skal øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug. Det sker gennem tilskud til projekter, der fremmer innovation inden for data, digitalisering og sektorkobling.

Forud venter et praktisk arbejde med at overdrage administrationen af ELFORSK-projekter. Det betyder, at ELFORSKs hjemmeside, som du kender den lukkes ned over sommeren. Man vil fortsat kunne finde nyheder og information relateret til ELFORSK via Energistyrelsens hjemmeside.

Alle projekter, der har modtaget tilskud fra ELFORSK gennem tiden, vil fortsat kunne findes på det fælles projektgalleri for offentligt støttede danske energiprojekter på energiforskning.dk/projekter.

Kontakt

Lea Bigom Wichmand, afdelingschef i Green Power Denmark, lbw@greenpowerdenmark.dk 

Henrik Holm Friis, Fuldmægtig i Energistyrelsen, htaf@ens.dk

Claus Meineche, Kontorchef i Energistyrelsen, clme@ens.dk