Værktøjer kick starter databaseret energiledelse hos SMV’ere

Projektresultat
Databaseret energiledelse

Guide til databaseret energiledelse. Foto: Transition

Nye værktøjer målrettet SMV´ere skaber fokus på databaseret energiledelse skal sikre flere energibesparende projekter.

Et ELFORSK-projekt har i samarbejde med projektleder Line Nørmark, Transition Aps, Rådet for Grøn omstilling, TEKNIQ Arbejdsgiverne og EWII Energi A/S udviklet de nye værktøjer, der kan bruges af installatørerne over for SMV ére.

Værktøjerne vil understøtte implementering af databaseret energiledelse hos SMV’er

Projektet har udviklet en række værktøjer baseret på indsigterne fra en kvalitativ undersøgelse af SMV’ers behov og vidensniveau, når det gælder databaseret energiledelse. Materialerne giver SMV’er og installatører viden om databaseret energiledelse på en måde, der passer til netop denne målgruppe.

Værktøjerne vil understøtte implementering af databaseret energiledelse hos SMV’er, idet den kvalitative undersøgelse viste, at SMV’erne ofte mangler helt basal viden om, hvad databaseret energiledelse er, men godt kan se værdien i det, hvis de bliver informeret på det rette niveau.

På samme tid skal installatørerne, der er SMV’ernes primære rådgivere indenfor energi, være i stand til at møde dem i øjenhøjde, hvorfor en vigtig del af projektet også har været at udvikle materiale, der giver installatørerne viden om målgruppen og viden om, hvordan de skal begå sig for imødekomme deres behov.

Resultaterne af projektet er en række værktøjer af kommunikativ karakter, og forventningerne er, at vil fremme en frugtbar dialog mellem SMV’er og installatører, og dermed sikre at flere energibesparende projekter igangsættes.

De konkrete værktøjer/materialer, der er udarbejdet (find bilagene på linket):

VÆRKTØJER

Bilag 1: Afrapporteringen af den antropologiske undersøgelse.

Bilag 2: Guide til Installatører: ”Hjælp dine kunder godt i gang med databaseret energiledelse”.

Bilag 3: Guide til SMV’er: ”Derfor databaseret energiledelse”.

Bilag 4: Kortfattet infofolder om energiledelse målrettet SMV’er.

Bilag 5: One-pager om ”Fradrag for energiafgifter og måling af energiforbrug”.

Bilag 6: Link til de tre film:

  • Film 1: Hvad er databaseret energiledelse
  • Film 2: Afdækning af ønsker og behov og praktisk implementering af databaseret energiledelse
  • Film 3: Sådan bliver du en god energirådgiver

Bilag 7: Kursusforløb til installatører.

Tilsammen udgør materialet en vifte af materialer, der både skaber fokus på databaseret energiledelse, og gør SMV’erne i stand til at modtage rådgivning herom, men også, at fundamentet er solidt og forventer en positiv feedback, når materialerne for alvor er sat i anvendelse.

Med materialerne har vi givet installatørerne redskaberne til at kunne hjælpe flere SMV’erne i gang med databaseret energiledelse, ligesom vi håber, at det letforståelige materiale målrettet SMV’er kan få flere små og mellemstore virksomheder til at få øjnene op for, hvad databaseret energiledelse er, og se relevansen.

Da materialet er udviklet på baggrund af en dybdegående undersøgelse af målgruppen, mener vi også, at fundamentet er solidt og forventer en positiv feedback, når materialerne for alvor er sat i anvendelse.

Materialer