Værktøj til vakuum- og overtrykssystemer på vej

Værktøj til industrien
værktøjskasse

Foto: Pixabay

Nyt værktøj til behovsoptimering af vakuum- og overtrykssystemer er ved at blive udviklet.

ELFORSK-projektet ”Optimering af vakuum- og overtrykssystemer ” er ved at udviklet et nyt, selvstændigt værktøj til behovsoptimering af vakuum- og overtrykssystemer baseret på nyeste viden om drift af vakuum- og overtrykspumper (i princippet den samme komponent), reguleringsformer m.m.

Værktøjet opbygges principielt som hydraulikværktøjet, der blev udviklet i et andet ELFORSK-projekt nr. 349-016 ”Optimering af hydrauliksystemer”.

Excel-model af værktøjet
Projektgruppen har udarbejdet en kravspecifikation for værktøjets indhold og energiberegningsdelen. På baggrund af denne kravspecifikation er der udarbejdet en Excel-model af værktøjet. Værktøjet skal nu udvikles i Labview på med udgangspunkt i denne Excel-model (se figur nedenfor).

352-059_figur1

Figur: Excel-model af værktøjet.

Modeller for virkningsgrader
Teknologisk Institut og Busch Vakuumteknik A/S har udviklet modeller for virkningsgrader for forskellige typer vakuumpumper. Det drejer sig om pumpetyperne skruevakuumpumpe, vandringspumpe, klovakuumpumpe, lamelvakuumpumpe og kapselblæser. Modellerne baserer sig på data for disse pumpetyper leveret at Busch Vakuumteknik A/S.

Teknologisk Institut er i gang med at udvikle en designguide for vakuumsystemer.

Claus Martin Hvenegaard, Teknologisk Institut, er projektleder og projektet udvikles i et i et samarbejde mellem Busch Vakuumteknik A/S, Skjern Papirfabrik A/S, RPC Superfos A/S og AURA Rådgivning A/S. Projektet afsluttes december 2022 og herefter kan slutrapport for projektet hentes på elforsk.dk

Materialer