Optimering af vakuum- og overtrykssystemer

Procesindustri
352-059_foto2

I figuren ses målte og beregnede tab i en skruevakuumpumpe. De beregnede tab er beregnet med en af de tabsmodeller der er under udvikling i projektet.

Et ELFORSK-projekt er i gang med at udvikle et nyt, selvstændigt værktøj til behovsoptimering af vakuum- og overtrykssystemer baseret på nyeste viden om drift af vakuum- og overtrykspumper.

Det nye værktøj opbygges principielt som hydraulikværktøjet, der blev udviklet i ELFORSK-projekt nr. 349-016 ”Optimering af hydrauliksystemer”.

De første forundersøgelser, hvor der foretages en kortlægning af anvendelsen af vakuum- og overtrykssystemer er afsluttet. 

Kravspecifikation og modeller for virkningsgrader udarbejdet
Der er udarbejdet en kravspecifikation for værktøjets indhold og energiberegningsdelen.

Teknologisk Institut og Busch Vakuumteknik A/S er ved at udvikle modeller for virkningsgrader for forskellige typer vakuumpumper. Det drejer sig om pumpetyperne skruevakuumpumpe, vandringspumpe, klovakuumpumpe, lamelvakuumpumpe og kapselblæser. Modellerne baserer sig på data for disse pumpetyper leveret at Busch Vakuumteknik A/S.

I figuren ses målte og beregnede tab i en skruevakuumpumpe. De beregnede tab er beregnet med en af de tabsmodeller der er under udvikling i projektet.

Projektet udvikles med Teknologisk Institut, som projektleder i et samarbejde mellem Busch Vakuumteknik A/S, Skjern Papirfabrik A/S, RPC Superfos A/S og AURA Rådgivning A/S. Projektet afsluttes december 2022 og herefter kan slutrapport for projektet hentes på elforsk.dk

Materialer