ELFORSK ansøgere speeder op for F&U i data og digitalisering

Pressemeddelelse

Foto: Pixabay

ELFORSK har modtaget ansøgninger på ialt 53 mio. kr.

ELFORSK-puljen har netop afsluttet årets ansøgningsrunde, og der er indløbet ansøgninger for i alt ca. 53 mio. kr. Der er søgt om 33 mio. kr. ELFORSK har 25 mio. kr.

I år er der stort fokus på bygningsområdet, hvor der er søgt om støtte til inden for varmepumper og belysning og ventilation. Inden for ventilation er der bl.a. søgt om støtte til udvikling af nye intelligente effektive ventilationsløsninger ved brug af kunstig intelligens.

Inden for industriområdet er der søgt om støtte til forsknings- og udviklingsprojekter bl.a. inden for energioptimering af industrielle processer ved brug af data.

- ELFORSK støtter bl.a. brug af digitale løsninger og data, der kan fremme anvendelse af el og energi i slutforbruget. Derfor er det glædelig at vi har modtaget flere ansøgninger med netop dette fokus. Det er væsentligt, at vi udnytter og får sat skub i de muligheder, der er på området ved brug af data og kunstig intelligens, siger chefkonsulent Richard Schalburg fra ELFORSK.

Forsknings- og udviklingsprojekterne søger støtte inden for bl.a. tørring, effektiv anvendelse af el som afløser for konventionel brug af varme.  

- Vi er glade for de mange ansøgninger, som vi har modtaget, da de er med til at skabe flere smarte energieffektive løsninger, som bruges af rådgivere, industrier og bygningsejere til at effektivisere brugen af energi, siger Richard Schalburg.

Nu skal projektansøgningerne evalueres af et udvalg af eksperter for at finde frem til hvilke af ansøgningerne, som skal modtage støtte fra ELFORSK-puljen 2021.

De projekter, vi vælger at støtte, skal være med til at udvikle energieffektive løsninger og teknologier, som kan være med til at understøtte Danmarks grønne omstilling og bidrage med ny viden og teknologi
Richard Schalburg, chefkonsulent, Dansk Energi

- De projekter, vi vælger at støtte, skal være med til at udvikle og videreudvikle energieffektive løsninger og teknologier, som kan være med til at understøtte, effektiv anvendelse af el og energi, som understøtter Danmarks grønne omstilling. Projekterne skal helt klart bidrage med ny viden og teknologi, siger Richard Schalburg bl.a. med tanke på Folketingets mål om at mindske udledninger af drivhusgasser med 70 procent i 2030 og opnå klimaneutralitet senest i 2050 og ikke mindst, fremtidige eksportmuligheder for grøn teknologi.