ELFORSK indkalder ansøgere til ansøgningsrunde - frist 1. okt. 2021

SØG MIDLER

Foto: Pixabay

ELFORSK udbyder en ansøgningsrunde på 6,5 mio. kr. til 2021-puljen inden for industriområdet. Støtten målrettes ansøgninger inden for udvikling, test og demonstration af nye og tilgængelige teknologier og prototyper, som anvendes i slutforbruget hos fremstillingsvirksomheder.

ELFORSK, netvirksomhedernes forsknings- og udviklingsprogram, udbyder en ny mindre runde i efteråret 2021 inden for specifikke fremstillingsvirksomheder i industrien. (Jf. DB07. Gruppe C, NACE).

Se hvad koderne dækker over her.

Under ELFORSK støttes forskning, udvikling og demonstration i effektiv brug af el og energi i bygninger og industri. ELFORSK har hjemmel i lov om elforsyning (herefter ”elforsyningsloven[1]”)  §22, stk. 8.

Det samlede beløb, der udbydes i ansøgningsrunde 2, er 6,5 mio. kr.

Formålet med ansøgningsrunden til ansøgningsprojekter er at støtte udvikling, videreudvikling, test og demonstration af nye og tilgængelige teknologier og prototyper, for at fremme effektiv anvendelse af el og energi og medvirke til at nedbringe brugen af fossile brændsler.

Krav til ansøger
Der er krav om at fremstillingsvirksomheder, indgår aktivt i projektet og at projektet er relateret til fremstillingsvirksomheder i industri, og at resultaterne kan tilføre de pågældende virksomheder og brancher en generisk værdi og viden, der fremme effektiv anvendelse af el og energi.

Det er videre et krav at:

  1. Støtten til ansøgere afgrænses til ansøgninger inden for fremstillingsvirksomheder i industri i slutforbruget efter elmåleren.
     
  2. Støtten afgrænses kun til fremstillingsvirksomheder inden for nævnte kategori jf. DB07[2] Gruppe C, NACE, rev. 2, fra 10.00 til 18.20 og fra 20.00 til 32.20[3]: med et samlet årligt elforbrug på op til 1.000 MWh/år.
     
  3. Støtten afgrænses til udvikling og videreudvikling, test og demonstration af nye og tilgængelige teknologier og prototyper.
     
  4. Støtten skal sikre at projektforslagene effektiviserer el og energiforbruget i slutforbruget og reducerer brugen af fossile brændsler.
     
  5. Støtten koncentreres til TRL-niveau 6 - 7.
     
  6. Der gives maksimalt 50% i støtte og de deltagende parters samlede  egenfinansiering er på mindst 50%.
     
  7. Projektet forventes at kunne gennemføres inden for en tidshorisont på maksimalt 2 år.

Det forventes at der vil blive givet støtte til 3-5 projekter.

Støttegrundlag
Tilskud under ELFORSK udgør statsstøtte, der er omfattet af art. 107, stk. 1, i Traktaten om Den Europæiske Unions Funktionsmåde. Støtte under ELFORSK er omfattet af Kommissionens forordning (EU) nr. 651/2014 om visse kategorier af støttes forenelighed med det indre marked i henhold til traktatens artikel 107 og 108 (herefter betegnet ”gruppefritagelsesordningen”).

Der henvises i forbindelse hermed til gruppefritagelsesforordningen, Europa-Kommissionens statsstøttesag SA.62213 samt ELFORSK regelsæt af april 2021.

Netvirksomhedernes forsknings- og udviklingsprogram, ELFORSK, har til formål at støtte projekter i effektiv anvendelse af elektricitet i slutleddet gennem udbredelse af energieffektive produkter, anlæg, bygninger, processer eller metoder og energibevidst brugeradfærd inden for forskning, udvikling eller demonstration.

I nærværende udbuddet indkaldes der kun ansøgninger inde for fremstillingsvirksomheder jf. DB0 Gruppe C, NACE, rev. 2, fra 10.00 til 18.20 og fra 20.00 til 32.20 med et samlet årligt elforbrug på op til 1.000 MWh/år.

Som ansøger afgiver du oplysninger på tro og love og skal overholde de til enhver tid gældende regulering, love, bekendtgørelser, vejledninger og regelsæt. Der henvises til gruppefritagelses-forordningen, samt ELFORSK regelsæt af 2021.

Der henvises ELFORSK ansøgningsdokumenter på elforsk.dk

Ansøgningsfristen er den 1.10.2021, kl. 12.00. 


[1] Lovbekendtgørelse nr. 119 af 6. februar 2020 som senest ændret ved lov nr. 2211 af 29. december 2020.

[3] For alle kategorier og underkategorier se Dansk Branchekode, 2007, DB07, Danish Industrial Classification of All Economic Activities 2007, Revideret december 2015.