Solcelledrevet OLED løsninger til byrummet

Projektperiode: 2015 - 2017
Bygninger

To af de solcelledrevet OLED løsninger som projektet har udviklet. Foto: Projektgruppen. 

Projektet har realiseret en række solcelledrevne OLED koncepter til byrummet og udvikle den nødvendige styringsteknologi hertil.

Projektbeskrivelse

Projektet har haft til formål at realisere en række solcelledrevne OLED koncepter til byrummet og udvikle den nødvendige styringsteknologi hertil. OLED teknologien er en organisk teknologi, som ses som en af konkurrenterne til den uorganiske LED teknologi. I projektet udnyttes OLED teknologiens unikke muligheder som transparent lysgiver og meget høje energieffektivitet og lyskvalitet. Projektet søger yderligere at nedbryde barriererne for brug af OLED lyskilder, der er i en fase, hvor producenterne mangler specialapplikationer for at komme på markedet med deres produkter. Via bl.a. en workshop er resultaterne omkring den nye OLED teknologi blevet formidlet bredt således at danske aktører, der er interesseret i at anvende den nye og umodne teknologi, får bedst muligt afsæt herfor.Der er realiseret 3 OLED løsninger i form af prototyper, der viser vejen til fremtidige produkter, når teknologien er klar hertil. Der er frembragt en ultra effektiv elektrisk konverteringsløsning, der er patenteret og ledt til spin-off virksomheden Nordic Firefly, der har til formål at udnytte teknologien kommercielt og skab såvel nationale arbejdspladser som eksport.

Resultat

Projektet har haft til formål at realisere en række solcelledrevne OLED koncepter til byrummet og udvikle den nødvendige styringsteknologi hertil.

OLED teknologien er en organisk teknologi, som ses som en af konkurrenterne til den uorganiske LED teknologi. I projektet udnyttes OLED teknologiens unikke muligheder som transparent lysgiver og meget høje energieffektivitet og lyskvalitet.

Projektet søger yderligere at nedbryde barriererne for brug af OLED lyskilder, der er i en fase, hvor producenterne mangler specialapplikationer for at komme på markedet med deres produkter.

Der er realiseret 3 OLED løsninger i form af prototyper, der viser vejen til fremtidige produkter, når teknologien er klar hertil.

Via bl.a. en workshop er resultaterne omkring den nye OLED teknologi blevet formidlet bredt således at danske aktører, der er interesseret i at anvende den nye og umodne teknologi, får bedst muligt afsæt herfor.

Der er realiseret 3 OLED løsninger i form af prototyper, der viser vejen til fremtidige produkter, når teknologien er klar hertil.

Der er frembragt en ultra effektiv elektrisk konverterings-løsning, der er patenteret og ledt til spin-off virksomheden Nordic Firefly.

Der er frembragt en ultra effektiv elektrisk konverteringsløsning, der er patenteret og ledt til spin-off virksomheden Nordic Firefly, der har til formål at udnytte teknologien kommercielt og skab såvel nationale arbejdspladser som eksport.

Mere information

Projekt nummer

347-050

Projektansvarlig
DTU Fotonik

Projektdeltagere

Morten Lyhne Design
AKJ Inventions ApS
Out-Sider A/S
DTU Elektro

Økonomi

Bevillingsår
2015
Tilskud
Kr. 1.727.470
64%
Egenfinansiering
Kr. 987.885
36%
Total budget
Kr. 2.715.355
Timer
4.000