Dansk LED-netværk

Projektperiode: 2010 - 2013
Bygninger
Lys

Foto: Pixabay

Der er opbygget et netværk af virksomheder og forskningsmiljøer inden for bl.a. elektronik, optik, køling og materialeteknologi, der kan fremme vidensdeling og kommercialisering af LED-teknologiudvikling og –applikationer, og som kan blive et forum for folkeoplysning om de nye energieffektive lyskilder.

Projektbeskrivelse

Der opbygges et netværk af virksomheder og forskningsmiljøer inden for bl.a. elektronik, optik, køling og materialeteknologi, der kan fremme vidensdeling og kommercialisering af LED-teknologiudvikling og –applikationer, og som kan blive et forum for folkeoplysning om de nye energieffektive lyskilder. Dansk LED netværk som i dag på http://lednet.dk/ og har mange spændende tilbud til danske LED-interesserede.

Resultat

Det har været projektets formål at danne et fælles forum for LED-belysningsaktiviteter i Danmark.

Dansk LED-Netværk blev oprettet den 8. februar 2011 af en kreds af danske LED-interesserede, virksomheder og institutioner, som fandt behov for et øget dansk samarbejde inden for LED-teknologien.

Dansk LED-Netværk understøtter og fremmer LED-aktiviteter i Danmark ved:

  1. At udbrede kendskab til LED forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for LED-teknologien.
  2. At koordinere uddannelsesudbud inden for LED-teknologi.
  3. At fremme innovationsaktiviteter ved gennem netværket at bringe interessenter sammen.
  4. At fremme elbesparelser ved anvendelse af LED.

Det er foreningens og de enkelte medlemmers opgave medvirke til højnelse af branchens anseelse. Udbyttet af netværket skal komme aktørerne til gode i form af størt mulig viden om udviklingen inden for LED-teknologi og produkter.

Hjemsted for Dansk LED-Netværk er på DTU Fotonik i Roskilde.

Dansk LED-Netværk har hovedsaglig aktiviteter inden for følgende områder:

  • Vidensdeling hvor relevant faglig information om LED-teknologi og grænseteknologier vil blive distribueret til alle medlemmer.
  • Synliggørelse af deltagernes indsatsområder. Hensigten er at opnå syngergieffekter, hvor den fælles brug af hinandens kompetencer vil resultatere i et udbytte, som ellers ikke vil kunne opnås.
  • Fremme samarbejde og innovation inden for LED-teknologi. Der vil blive lagt vægt på styrkelse af relationerne mellem virksomhederne, forskningsmiljøerne og GTS.
  • Forbedring af uddannelser inden for LED-teknologi og -anvendelse. Løbende udvikling og kvalitetssikring  af uddannelserne skal finde sted.
  • Den løbende drift skal sikre finansiering samt vedligeholdelse og drift af hjemmeside, etablering af arrangementer, studieture, afholdelse af netværksmøder og seminarer.

Mere information

Projekt nummer

342-029

Projektansvarlig
DTU Fotonik

Projektdeltagere

Dansk Center for Lys
DTU Fotonik
Osram Lighting A/S

Økonomi

Bevillingsår
2010
Tilskud
Kr. 400.000
64%
Egenfinansiering
Kr. 220.940
36%
Total budget
Kr. 620.940
Timer
620